04 آذر 1402

برای تخلیه ملک مشاع چه کاری انجام دهیم

دسته بندی : حقوقی | خلع مشاعی
کبری پیرداده بیرانوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر
1 دانگ از 6 دانگ یک ملک تجاری در اواسط سال 1398 به پدر من صلح عمری میشود و سال 1401 مالک اصلی فوت میکند و پدرم قانونا مالک 1 دانگ خود میشود ( هم ملکیت و هم سرقفلی)
5 دانگ دیگر هم که برای دیگر خواهر و برادران بوده ، عموx از دیگران خواهر و برادران خریداری کرده و مالک 5 دانگ ملک میشود.
عموx از سال 92 تا 1402 قرارداد اجاره 10 ساله با مالک قبلی(مادربزرگ من ) داشتند و قرار بود سال 1402 این قرار داد تمام شود. ( پدر من هم در این مدت حق و حقوقی برای خود نداشتند)

حال که ما فکر میکردیم اجاره نامه رو به اتمام است ، عموx یک اجاره نامه جدید رو کرده است که در سال 1398 دقیقا چند ماه قبل از تاریخ صلح عمری سهم پدر من ، تنظیم شده و به موجب این قرارداد از سال 1402 تا 1412 به مدت 10 سال است.
قرار داد یک شاهد دارد که پدر بزرگم است. در حال حاضر هم پدربزرگ(سال 1400) هم مادربزرگ(موجر)(سال 1401) فوت شده اند.
حال تکلیف چیست؟! پدر من مالک قاونی 1 دانگ است و نمیخواهد ملکش را اجاره دهد اما عموx یک قرارداد در سال 1398 قبل از تاریخ صلح عمری سهم پدر من دارد که از سال 1402 تا سال 1412 ملک را اجاره کرد

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر گرامی ، با توجه به اینکه ملک مشاعی است پدر شما میتواند تقاضای خلع ید ملم مشاعی را از دادگاه بخواهد یا اینکه تقاضای اجرت المثل ایام تصرف ملک را به طرفیت عمو مطرح کند.