01 اسفند 1402

دعوای خلع ید در ملک موروثی

دسته بندی : حقوقی | خلع مشاعی
عباس جاوید
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام و شب بخیر
پدر بنده چند ماه پیش فوت کردند. و یک دکان دارد که با اجاره نامه رسمی به برادرم اجاره داده است.و دکان ورثه ای است. آخر فروردین 1403 مهلت اجاره نامه پایان می یابد. ما چهار ورثه هستیم که سه ورثه به ایشان سفارش فرستاده ایم که آخر فروردین دکان را تخلیه کند. ولی او گفته من تخلیه نخواهم کرد و و من سهمی که در این دکان دارم در سهم خودم در دکان‌می‌نشینم.
ما با ایشان هیچ رابطه نداریم.حالا او میتواند چنین ادعایی کند که در سهم خود در دکان بماند و تخلیه نکند یا نه؟
همچنین اگر بخواهیم اقدام قانونی کنیم به چه روشی شروع کنیم.ممنون از لطفتان

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام دعوای خلع ید در ملک موروثی زمانی اتفاق می‌افتد که یکی از وارثان بدون اجاره گرفتن از سایر وارثان حاضر، به تصرف ملک یا زمین به ارث رسیده از والدین خود بپردازد. و هیچ قرارداد قانونی وجود نداشته باشد. در چنین وضعیتی هر یک وارثانی که در ملک موردنظر سهم دارند؛ می‌توانند برای طرح این دعوا و خارج کردن مال غیرمنقول از تصرف وارث غاصب اقدام کنند. علاوه بر طرح دعوای مذکور، فرد می‌تواند برای مطالبه اجرت‌المثل روزهای تصرف به دادگاه طرح دعوا کند.