02 دی 1402

قلع قمع و تخریب به علت تغییر کاربری

دسته بندی : کیفری | تغییر غیر مجاز کاربری اراضی زراعی و باغها
پویا علیزاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام بنده زمینی در مجاورت بافت روستا دارم که سه سال پیش شروع به ساخت کردم بعد از یک سال جهاد کشاورزی بابت تخریب به بنده اخطار داد به دهیاری مراجعه کردم دهیاری به بخشداری نامه زد که این ملک در نقشه پیشنهادی برای طرح هادی جزع بافت محسوب میشود ولی با این حال جهاد اومد و حتی سقف خانه ما رو تخریب کرد
و جهاد بابت تغییر کاربری از من شکایت کرد و خوشبختانه قاضی حکم براعت داد به بنده حکم قاضی به این صورت بود که 200 متر زمین ربطی به زمین کشاورزی ندارد
خواستم ببینم میتونم از جهاد کشاورزی شکایت کنم بابت خسارتی که به بنده زده

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام، به نظر ، قلع و قمع بنا در بزه تغییر کاربری غیر مجاز را جزء لاینفک حکم کیفری بوده ،بنابراین در مواردی که دادگاه حکم برائت شما را صادر کرده صدور حکم به قلع و قمع بنا نیز منتفی است . در این خصوص به نظر می رسد اگر مأمورین محترم جهاد کشاورزی بدون صدور حکم دادگاه به قلع و قمع ، رأسا مجاز به قلع و قمع بنا بر اساس تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها نیستند و آنچه در این تبصره و آیین نامه اجرایی آن آمده است ( رأساً نسبت به قلع و قمع بنا اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه اعاده نمایند ) ناظر به چگونگی اجرای حکم صادره از مراجع قضایی در این خصوص است نماینده دادسرا یا دادگاه در اجرای حکم قلع و قمع موضوع تبصره 2 ماده 10 قانون صدرالذکر و تبصره 1 ماده 12 آیین نامه اجرایی این قانون از باب نظارت دادستان یا دادگاه در اجرای حکم مذکور است . و در صورتی که جهاد بدون حکم دادگاه قلع و قمع نموده باشد شما میتوانید از مراجع قانونی علیه جهاد کشاورزی اقدام قانونی نمایید