25 دی 1402

خلع ید مشاعی از ملک توسط احدی از شرکا

دسته بندی : حقوقی | خلع مشاعی
مجتبی اکبری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

عرض سلام و وقت بخیر
بنده در حال حاضر در مغازه‌ای که بصورت شریکی متعلق به پدرم و داماد ما است، در حال امرار معاش هستم. دو دانگ این مغازه متعلق به پدر بنده و چهار دانگ متعلق به داماد است. بنده از اول فروردین 1402 در این مغازه هستم. در حال حاضر بخاطر مشکلات خانوادگی، روابط به هم خورده و احتمالاً داماد از اول سال 1403 درخواست تخلیه مغازه را به هر دلیلی بکند. ولی پدر بنده مخالف این موضوع است چرا که حق دو دانگ مغازه را دارد. ناگفته نماند که هیچگونه قرارداد رسمی و غیررسمی اجاره‌ای مابین بنده و داماد-پدر بنده نیست و فقط شفاهی بوده است. البته بنده سر هر ماه اجاره خود را تمام و کمال به هر دو طرف مالک پرداخت کرده‌ام. پدر بنده با ماندن من در مغازه کاملاً موافق است و هیچگونه مشکلی ندارد. سوال بنده این است که آیا داماد با توجه به اینکه فقط چهار دانگ از مغازه را داراست، میتواند درخواست تخلیه مغازه را بکند؟؟

همچنین داماد احتمالا قصد فروش چهار دانگ خودش را در سال جدید داشته باشد که در اینصورت، آماده خرید چهار دانگ او هستیم. خلاصه که احتمالا هر دلیلی را بیاورد تا من را از مغازه بیرون کند.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و عرض ادب خدمت شما دوست گرامی با توجه به وجود مالکیت مشاعی داماد و پدر شما هرکدام از ایشان میتوانند، درخواست تخلیه بدهند.