21 اسفند 1402

آیا معاملات محجورین غیر نافذ است

دسته بندی : حقوقی | اعلام بطلان معامله
هانیه کارگرمتو
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
خواهر من زمانی که ازدواج کرد نیم دانگ خانه پدر شوهر را به نامش زدن و همه از جمله مادر شوهر وبردار شوهر ها امضا کردن وثبت شد حال بعد بیست سال نامه ای آوردن که پدر شوهر مریض بوده و مهجور که درست هم هست ولی آنزمان که همه امضا میدادن از جمله مادرشوهر که قیمش بوده و پسرهای بزرگش که امضا کردن حرفی نزدن وامضا کردن چون نیم دانگ هم به خانمهای خودشون داده بود حالا که خواهرم پیگیری نیم دانگ را کرده به عنوان مهریه خودش قاضی حکم اولیه داده که مهجور بوده و کاری نمیشود کرد
برای اعتراض چکار باید کرد نیم دانگ در محضر هم ثبت شده و در قباله دستی هم از همه امضا واثر انگشت گرفته شده است

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام .کاربر محترم معاملات محجورین بسته به درجه حجرشان متفاوت است معامله مجنون باطل و معامله سفیه یعنی کسی که عقل معاش نداشته غیرنافذ است. شما باید ببینید چه حجری به ایشان منتسب شده و در صورت اثبات حجر پدرشوهر مقدار منتقل شده مطابق قانون مدنی نافذ نیست.