مسدودشدن حساب بانکی توسط پلیس فتا

دسته بندی : کیفری | کلاهبرداری
محمد قاسمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
بنده کالایی رو که متعلق به خودم بوده (قانونی و قابل اثبات) در سایت دیوار برای فروش قرار دادم. شخصی (کلاهبردار) بعنوان خریدار تماس گرفته و بعد از توافق، تصویر کارت ملی من رو گرفته و مبلغی بیعانه واریز کرده (به اختیار خودش) و نهایتا پس از تحویل کرفتن کالا الباقی مبلغ رو پرداخت کرده. بعد از چند ساعت پلیس فتا تماس میگیره و اعلام میکنه فرد کلاهبردار بوده و مبالغ واریزی در حساب بنده مسدود میشه.
حال با توجه به اینکه بنده هیچ اطلاعی از روند کلاهبرداری نداشتم و معامله هم‌کاملا مطابق عرف و قانونی صورت گرفته (دریافت پول و تحویل کالا) آیا موظف به رد مال به صاحب اصلی هستم؟ در حالی که سهل انگاری در واقع از طرف صاحب حساب بوده و کلاهبردار هم شخص دیگری بوده.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ووقت بخیر.اگروجهی که به حساب شماواریزشده است مستقیماًازحساب شخص دیگری باکلاهبرداری یاهک حساب برداشت وبه حساب شماواریزشده باشد بایدبه وی مستردکنید.امااگرابتدابه حساب خریداررفته وسپس وی به حساب شماواریزکرده است شمامسئولیتی درقبال مستردکردن پول ندارید.موفق باشید