انتقال مجدد چک برگشتی به دارنده اول چک

دسته بندی : حقوقی | مطالبه وجه چک
حبیب جوادی اصل
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
بنده یک چک به مبلغ 137 میلیون از شخصی گرفته بودم و آن چک را خرج کردم و‌به نام شخص دیگری دوباره ثبت کردم چک برگشت خورد و بنده مبلغ چک رو به طرف دوم دادم منتها الان چک برگشتی دست من هستش و گواهی عدم پرداخت که به نام شخص دوم‌هستش
سوال این هست که آیا بنده که صاحب اول چک هستم میتوانم برای ثبت شکایت اقدام کنم؟
و اگر نه با گرفتن وکالت از شخص دوم میتوانم کار های شکایت رو خودم پیش بیرم؟
در کل اینکه چطور میتونم شکایت چک رو خودم اقدام‌کنم برای پیگیری مچکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام کاربر گرامی اساسا در گذشته برای انتقال چک از ظهرنویسی و پشت نویسی چک استفاده می شد. امروزه در قانون جدید چک؛ سامانه صیاد؛ جایگزین پشت نویسی و ظهر نویسی چک های قبلی شده است و دارنده دوم با درج اطلاعات چک در سامانه صیاد، می تواند چک فوق را مجددا به شما ( دارنده اول ) انتقال دهند و از این حیث محدودیتی وجود ندارد .. مؤید باشید..