بنده مورد اغفال و کلاهبرداری قرار گرفتم چه اقدامات باید انجام دهم

دسته بندی : کیفری | کلاهبرداری
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام شخصی با اغفال و جلب اعتماد بنده با این عنوان که مامور اطلاعات و جانباز است (کارت های این ها را هم رو کرد) و میتواند از سمت اداره اطلاعات برایم وام جور کند 42 میلیون تومان از بنده کلاهبرداری کرد. ایشان همیشه کلت جنگی هم همراه خود داشت. در شهریور 1400 با این عنوان که ماموریت اطلاعاتی دارد به بنده گفت میایی تا کرمانشاه برویم؟ و بنده هم چون ایشان قرار بود برایم وام جور کند پذیرفتم. در کرمانشاه 14 عدد فشنگ 7 میلی متر از شخصی برای خود گرفت و به بنده گفت اینها همکارهای اطلاعاتم هستند.بعد ایشان جلوی یک سوپر مارکت ایستاد و به بنده گفت پول در کارتت داری؟ گفتم بله مقداری.ایشان کارت بنده را گرفت و 840 هزار تومان در یک سوپر مارکت از کارت بنده پول کشید.بنده متوجه شدم ایشان به این طریق پول فشنگها را داده است!بعد از اینکه فهمیدم ایشان همه حرفهایشان دروغ بوده و بنده مورد جعل و اغفال و کلاهبرداری قرار گرفته ام بدون درنگ به تمام ارگان های امنیتی(اطلاعات سپاه/اطلاعات ناجا و واجا) گزارش مکتوب ایشان را ارائه کردم و سپس از ایشان با عنوان جعل و اغفال و کلاهبرداری شکایت قضایی کردم.در مرحله بازپرسی همه ماجرای ایشان از جمله ماجرای فشنگی که ایشان با اغفال بنده خریده را هم نوشتم(قبلش هم به تمام ارگان های امنیتی گزارش داده بودم).به تازگی متوجه شدم ایشان 6 سال است فراری است(از دادگاه فرار کرده است) و هم اکنون پرونده باز در دادگاه دارد و در آن پرونده به دلیل حمل مواد مخدر شیشه به صورت غیابی به 4 سال حبس محکوم شده است.
با این اوصاف:
1.آیا بنده شریک جرم ایشان محسوب میشوم؟
2.آیا این مورد در دادگاه ثابت میشود یا نیاز به ادله مبنی بر وقوع جرم دارد؟
3.ایشان میتواند با آوردن شاهد دروغین خود را مبرا یا بنده را متهم کند؟
سپاسگزارم

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم باتوجه به بیانات شما و طرح شکایت و نیز با گزارش سریع و همکاری قبل از دستگیری متهم شما جرمی مرتکب نشده اید نمیتواند شاهدی جهت محکومیت شما بعلت سابقه معرفی نماید