12 آذر 1401

دادگاه صالح رسیدگی به دعاوی علیه شرکت

دسته بندی : حقوقی | الزام به تعمیرات اساسی عین مستاجره
الهه محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام و احترام من از یک شرکت که شخصیت حقوقی داره دادخواست الزام به تعهد ثبت کردم ، که محل اقامت شرکت در یزد ولی محل اقامت مدیر عامل شرکت، در تهران میباشد ، بعداز ثبت دادخواست و ارجاع به شعبه دادگاه تهران وکیل شرکت خوانده ایراد صلاحیت گرفتن و دادگاه هم عدم صلاحیت صادر کردند . مجدد شکایت به محل اقامت شرکت ارسال و مجدد ایراد عدم صلاحیت گرفتن و گفتند که باتوجه به محل اقامت یکی از خواندگان می‌شده در تهران رسیدگی شود . البته محل اقامت شرکت یزد حوزه یاشکزرد میباشد و دادگاه یزد عدم صلاحیت بموجب اینکه هم یکنفر از خواندگان تهران میباشد و هم اشکزرد حوزه ی قصایی دارد عدم صلاحیت اعلام کرده البته شکایت ما از شرکت و اسم مدیر عامل بعنوان مدیر شرکت که باید جوابگو باشد میباشد .آیا به محل اقامت مدیر شرکت حقوقی که در تهران است می‌شود تهران مجدد ثبت دادخواست نمود ؟؟؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام واحترام کاربر گرامی مطابق ماده 23 قانون ایین دادرسی مدنی « دعاوي ناشي از تعهدات شركت در مقابل اشخاص خارج از شركت، در محلي كه تعهد در آنجا واقع شده يا محلي كه كالا بايد در آنجا‌تسليم گردد يا جايي كه پول بايد پرداخت شود اقامه مي شود. اگر شركت داراي شعب متعدد در جاهاي مختلف باشد دعاوي ناشي از تعهدات هر شعبه‌يا اشخاص خارج بايد در دادگاه محلي كه شعبه طرف معامله در آن واقع است اقامه شود، مگر آنكه شعبه يادشده برچيده شده باشد كه در اين‌صورت نيز‌دعاوي در مركز اصلي شركت اقامه خواهد شد.» همچنین در صورت تعدد خواندگان كه در حوزه‌هاي قضائي مختلف اقامت دارند خواهان مي‌تواند به هريك از دادگاههاي حوزه‌هاي يادشده مراجعه نمايد. موفق باشید