28 اسفند 1401

سو استفاده از چک سفید امضا

دسته بندی : کیفری | سو استفاده از سفید مهر یا سفید امضا
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام ما یه چک سفید امضا به یه شخصی امانت دادیم بعد ایشون با دست خط خودشون چک رو رقم بالا نوشته و خودش هم که شاکی داشته بابت رضایت خودش داده به شاکیش و روی چک ذکر شده بابت رضایت به شماره پرونده فلان و پشت چک رو به عنوان ضامن امضا زده و مبلغ چک رو پرداخت نکرده و شاکی پرونده اش از ما شکایت کرده حل شدنی هستش یا نه

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی بله بهتر است با وکیل موضوع را پیگیری نمایید ،و بایستی بدوا اثبات نمایید که چک در ید ایشان سفید امضا و بصورت امانی بوده است و از آن سو استفاده شده چرا که طبق ماده ۶۷۳ قانون مجازات اسلامی: هر کس از سفید مهر یا سفید امضایی که به او سپرده شده است یا به هر طریق به دست‌آورده سوء‌استفاده نماید به یک تا سه سال حبس‌ محکوم خواهد شد،سپس با آن حکم در دعوی مطروحه علیه خود دفاع نمایید . چک سفید امضا وصف کیفری ندارد و حتی شکایت کیفری نمیتوانسته علیه شما طرح نماید ‌‌. بلکه از طریق حقوقی دعوا مطرح میشود . سلامت و سربلند باشید