17 تیر 1402

فرار از صحنه تصادف

دسته بندی : کیفری | فرار از صحنه تصادم و خودداری از کمک به مصدوم
علی سنجری
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

 سلام

یه سوال داشتم

یکی از دوستانم، زیر پل عابرهوایی عابرپیاده داشته رانندگی میکرده، یه هو یه عابر اومده جلوش
دو بار عقب جلو رفته، نتونسته ردش کنه، گوشه ماشن به عابر خورد و کنار خیابان افتاد

اینم ترسید و رفت

الان تکلیف این دوستم چی میشه؟

(میگه مطمنه طرف زنده و سالمه، نهایتا یه کوفتگی یا ضربه کم داشته)

اگه از پلاکش شکایت کنه و این نره خودشو تحویل بده

نهایتا چه حکمی میبرن براش؟

سه ماه میره حبس؟(بدلیل فرار از صحنه تصادف و کمک نکردن به مجروع)(تصادف هم داخل شهر بوده،نه تو بیابان)

بعد جزء سوپیشینه میشه براش؟

به فرض کلا دوستم بیخیال شد و نرفت دنبال دادگاه و پاسگاه

نهایتا 6ماه دیگه،حکم جلب بیاد و 3ماه حکم حبس بیاد

میتونه با رضایت گرفتن از شاکی، حکم حبس رو باطل کنه؟یا ربطی نداره؟

حتما حبس فیزیکی میزنن یا چون اولین باره و سوپیشینه نداره، حبس تعلیقی یا حبس تعزیری میزنن؟

یا میتونه بجای حبس، جزای نقدی بده؟(چون جرم غیرعمد بوده)

و اینکه:

 ظاهرا کلانتری بهش چند بار زنگ زده

بره اونجا

این بی محلی میکنه

دیگه جرم فرار از صحنه تصادف ایجاد شده

الان بره کلانتری،دیگه جرم فرار از صح

پاسخ کارآموز وکالت :

با سلام دوست شما با فرار از صحنه تصادف مرتکب جرم شده و با توجه به آسیب وارده به مصدوم مجازات خواهد شد و بهتر است خودش به کلانتری مراجعه کند و پیگیر حال مصدوم بشود. و جرم مذکور جزو جرایم قابل گذشت نمی باشد که با رضایت شاکی رسیدگی متوقف شود.