06 شهریور 1402

فرار از صحنه تصادف و خودداری از کمک به مصدوم

دسته بندی : کیفری | فرار از صحنه تصادم و خودداری از کمک به مصدوم
مهران رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و خسته نباشید
بنده چند وقت پیش تصادفی داشتم با موتور سیکلت که نمیدونم مقصر بودم یا نه و موتور سیکلت مجروح شد من از ترس از صحنه فرار کردم الان ابلاغیه احضار اومده با عنوان دفاع از اتهام انتسابی
مبنی بر فرار از صحنه تصادف و خودداری از کمک به مصدوم و ایراد صدمه بدنی
میخواستم ببینم نهایت جرمی که ممکنه برام بنویسن چیه و چی بگم بهتره؟ حقیقت که ترسیدم رو بگم؟ و اینکه وثیقه حتما میخواد؟ ممنونم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام و درود کاربر گرامی ،به متن ماده 714 و 719 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات ،توجه کنید. ماده 714 هر گاه بی ‌احتیاطی یا بی ‌مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده (اعم از وسائط نقلیه زمینی یا آبی یا هوایی) یا متصدی وسیلهٔ موتوری منتهی به قتل غیرعمدی شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیهٔ اولیای دم محکوم می شود. تبصره - اظهار نظر کارشناسی در خصوص تشخیص بی‌احتیاطی یا بی‌موالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت در مورد سوانح مربوط به وسایل نقلیهٔ زمینی، آبی و هوایی حسب مورد اداره راهنمایی و رانندگی، شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و کشتیرانی و سازمان هواپیمایی کشوری می‌باشد. و هر گاه مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی و یا استمداد از مأمورین انتظامی از این کار خودداری کند و یا به منظور فرار از تعقیب، محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند حسب مورد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در مواد (714) و (715) و (716) محکوم خواهد شد. دادگاه نمی‌تواند در مورد این ماده اعمال‌کیفیت مخففه نماید. بله حتما کفیل یا وثیقه همراه داشته باشین،بگید که دچار استرس شدیدی شدم و موقع فرار اختیارم دست خودم نبود و فقط می خواستم صحنه رو نبینم ،موفق باشین