26 بهمن 1402

تخریب دیواربه علت تغییرغیرمجازکاربری

دسته بندی : کیفری | تغییر غیر مجاز کاربری اراضی زراعی و باغها
محمد قاسمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

دفاع باید واجد چه شرایطی باشد؟
در منطقه بکه ی شهریار
ضمن اینکه این باغ قبلاً یکبار سابقه تخریب داشته است مقدار آن را نمیدانم ولی اکنون بیشتر قطعه ها بنا ساخته و دیوار کشی ها کاملا انجام‌شده
دوست عزیز سوال بعدی این است اگر مالک قبلی از حکم تخریب اطلاعی داشته آیا میتوانیم از اون شکایت کرده و مبلغ پرداختی را از او پس بگیریم؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ووقت بخیر.اگرحسب شکایت کیفری جهادکشاورزی علیه مالک قبلی درنهایت حکم به تخریب صادروقطعی شده باشد هیچ جای دفاعی نداردمگراینکه جهادراراضی کنید.واگرجهادراضی نشد علیه مالک وفروشنده قبلی دادخواست مطالبه ارش ونیزخسارت مطرح کنید. اگرجهاد تاکنون شکایت نکرده است ابتدابایدبه جهادمراجعه ودرخواست مجوزکنیدواگرموافقت شدجریمه آن رابپردازید(البته فروشنده قبلی بایدبپردازد).واگرکاربه دادسراودادگاه کشید اولاًمرتکب‌جرم،مالک قبلی است وثانیاًمی شوددفاع کردکه کشیدن دیوار تغییرکاربری نبوده وجهت محافظت ازباغ می باشدومشمول قانون حفظ کاربری اراضی وباغات نمی باشد.موفق باشید