09 خرداد 1401

رجوع از شهادت مجازات دارد؟؟؟

دسته بندی : کیفری | شهادت کذب
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید خواهش میکنم جواب من رو بدید لطفا یه پرونده هست که خیانت زن به شوهرش بعد یه نفر برای شوهر اون خانم شهادت داده ک بله این خانوم ب شوهرش خیانت کرده و حتی جلوی اینه با اون پسر ک باهاش دوست بوده تماس تصویری گرفته و گفته بار دار هستم و اون شخصی که شهادت داده اینارو گفته حالا اون خانومی ک به همسرش خیانت کرده به اون بنده خدایی ک شهادت داده یه حرفای دروغ گفته و تهدید کرده اگ اون بنده خدا ک شهادت داده بره تو دادگاه بگه حرفایی که زدم درست بوده به جز حرفایی که اینا میگن و من نگفتم ایا حکم اون شخص چیه اون زندان میشه چی میشه ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ سوال شما در اخر بطور مبهم بیان شده و اصل سوال بطور واضح پرسیده نشده لیکن باید توجه داشت ک شهادت کذب جرمی عمدی بوده و مجازات حبس دارد مع الوصف اگر قبل از صدور حکم قطعی در دادگاه از شهادت رجوع شود ب ان شهادت در صدور حکم ترتیب اثر داده نمیشود و شخص برای اینکه مشمول عنوان مجرمانه شهادت کذب نشود میبایست ثابت کند ک تعمدا شهادت کذب از جانب او محقق نشده و بر اثر تقصیر و اشتباه یا عدم اطلاع بوده در اینصورت با اثبات موضوع شاهد مجازات نخواهد شد لیکن اگر ب هرنحوی ثابت شود ک شاهد ب دروغ شهادت داده و عمد در این کار داشته قابل تعقیب کیفری و مستحق مجازات قانونی خواهد بود موید باشید