29 تیر 1400

تفاوت تخلف تبدیل به تجاری با احداث بنای تجاری ؟

دسته بندی : شهرداریها | کمیسیون ماده 100
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

لطفاً بفرمایید اثباتا تخلف تبدیل به تجاری با احداث بنای تجاری چه فرقی دارد برای لایحه لازم دارم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم تخلف تبدیل تجاری زمانی است که قبلا از سوی شهرداری جواز ساخت مسکونی یا اداری یا انبار تجاری صادر شده لکن مالک با تغییر وضعیت از آن به عنوان تجاری استفاده می نماید نظریه مشورتی اداره حقوقی به شماره 7/267 مورخ 1377/1/31 نیز بیان می دارد طبق بند 24 ماده 55 قانون شهرداری ها از کل ساختمان باید بر طبق آنچه که در پروانه ساختمان قید شده استفاده شود چنانچه مالک یا مستاجر بر خلاف مندرجات پروانه ی ساختمانی و در منطقه غیر تجاری محل کسب و پیشه یا تجارت دایر نماید کمیسیون حق صدور رای بر جریمه ندارد بلکه باید رای بر تعطیل محل کسب یا پیشه یا تجارت صادر نماید. اما تخلف احداث تجاری جای است که مالک در قسمتی ملک که فاقد اعیان است اعیان احداث و از آن استفاده تجاری نماید که البته این مورد نیز مشمول تبصره ماده ۱۰۰ قانون شهرداری می باشد