15 مرداد 1400

اثارعقدمتعه وفرزندحاصل از ان

دسته بندی : خانواده | ازدواج موقت
اعظم عسگری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

من ۲۸ سالمه و یک ساله با یک خانوم عقد موقت کردم ک هنوز دو سال دیگه وقت هستش. اما ایشون یک ماه پیش باردار شدن و الان میگن باید عقد دائم بکنم و زندگی با ایشون ادامه بدم ولی من نمیخوام ازدواج کنم با ایشون . ضمنا ایشون میخوان برن شکایت کنن ازم ک بهشون چون فررند من هست نمیرسم و غیره . تکلیف چیه
الان من نمیخوام با ایشون ازدواج کنم و بچه هم نمیخوام ک پای من باشه ایا راه ای هست

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام ثبت نشدن ازدواج موقت ، غیر قانونی نبوده و مجازاتی ندارد اما در مواردی که زن باردار شود ، جهت تعیین هویت فرزند متولد شده ، قانون حمایت از خانواده مرد را مجبور به ثبت ازدواج موقت کرده است .(ازدواج موقت باید به دائم تبدیل شود.) این مسئله در ماده ۲۱ قانون جدید حمایت از خانواده چنین آمده است در جهت استواری روابط خانوادگی ، مطابق با نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران ، ازدواج دائم مبنای تشکیل خانواده است و مورد حمایت قرار دارد و ازدواج موقت با تابعیت از قوانین شرعی و مدنی در مواردی چون ؛ باردار شدن زن ، توافق زوجین و شرط ضمن عقد ثبت آن الزامی خواهد بود مطابق با ماده ی ۱۲۵۸ قانون مدنی ، زن جهت اثبات دعوی نسب فرزند به پدر ، باید ۵ دلیل را دارا باشد ؛ اقرار ، اسناد کتبی ، شهادت ، امارت و قسم ، لذا در این راستا اگر ازدواج موقت ثبت نشده باشد ، اسناد کتبی که از ۵ دلیل اثبات هر دعوی هستند ، موجود نبوده و اثبات نسب فرزند به پدر با مشکل مواجه می شود . در صورت دارا بودن شرایط ذکر شده میتوانید ازدواج خود را ثبت نمایید.