19 مرداد 1400

میزان نفقه درسال 1400

دسته بندی : خانواده | نفقه
اعظم عسگری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر میزان نفقه من در سال ۹۹ توسط کارشناس ۶۹۰ تومان تعیین شد مبلغ نفقه در ۱۴۰۰ چه قدر هست ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام فقه زن در سال 1400 نرخ و مبلغ مشخص و ثابتی ندارد ؛ بلکه با توجه به نیازهای زن تعیین می شود . اما مطلب مهمی که در این رابطه وجود دارد و ذکر آن ضروری است ، نحوه تعیین مبلغ و میزان نفقه زن برای سال ۱۴۰۰ می باشد . به طور کلی در صورتی که میان زن و شوهر در رابطه با تعیین مبلغ نفقه زن در سال 1400 توافقی وجود داشته باشد و مبلغی به عنوان نفقه زن در سال ۱۴۰۰ تعیین شده باشد ، همان مبلغ مناط اعتبار بوده و طبق توافق مذکور ، عمل خواهد شد . در غیر این صورت ، از آن جهت که تعیین مبلغ نفقه زن امری تخصصی و کارشناسانه می باشد ، دادگاه و یا شورای حل اختلاف ، تعیین مبلغ نفقه زن در سال ۱۴۰۰ را به کارشناس نفقه ارجاع می کند . کارشناس نفقه نیز با توجه به عواملی همچون سن و سال ، جایگاه خانوادگی ، وضعیت اجتماعی و شغلی زوجه به علاوه سایر عوامل تاثیر گذار در این رابطه ، مبلغ نفقه زن در سال 1400 را تعیین کرده و شوهر را مکلف به پرداخت آن می نماید .