27 دی 1401

تجمیع بیمه اختیاری و اجباری برای بازنشستگی

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | سوابق بیمه
مریم محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام ، من خانمی 40 ساله هستم که حدود 15 سال سابقه بیمه تامین اجتماعی اجباری دارم، در حال حاضر از شرکتی که کار میکردم بیرون آمده و نمایندگی بیمه گرفتم میخواستم بدانم برای رد کردن بیمه تامین اجتماعی،. بیمه مشاغل آزاد یا بیمه کارفرمایی برای من مناسب تر است، و اگر بخواهم از قانون 20 سال سابقه کار و سن 42 سال برای بازنشستگی استفاده کنم آیا کل این 5 سال باقیمانده را حتما باید بیمه کارفرمایی رد کنم؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام تفاوت های این دو نوع بیمه بسیار است و به هر حال بیمه مشاغل آزاد همانطور که از نامش پیداست آزاد است و میزان خدمات به شما بستگی به میزان پرداخت شما دارد ولی بیمه اجباری یا کارفرمایی از حمایت های قانون کار برخوردار است.مثلا ۱.در بیمه اجباری و مشمولان قانون کار که دارای کارفرما هستند بیمه بیکاری نیز وجود دارد. ولی در بیمه آزاد به دلیل اینکه کارفرما وجود ندارد و در واقع بیکاری و اخراج به لحاظ خوداشتغالی فرد منتفی است ۲.حق‌بیمه در مشاغل آزاد شامل ۱۸ درصد و سرانه درمان خواهد بود. در صورتی که در بیمه اجباری کلیه خدمات با پرداخت ۳۰ درصد از دستمزد ارائه می‌شود. ۳.برخی از خدمات در بیمه مشاغل آزاد به خاطر ویژگی خاص این نوع بیمه منتفی است؛ از قبیل غرامت دستمزد ایام بیماری، انواع غرامات و مستمری‌های ازکارافتادگی جزئی و حوادث ناشی از کار . که با بررسی این موارد می توانید نوع بیمه خود را انتخاب کنید. خیر تمامی سوابق در کنار یکدیگر برای محاسبه سابقه مورد نیاز برای بازنشستگی تامین اجتماعی مورد استفاده قرار می گیرند .