28 مرداد 1400

ایا بدون مدرک کسی می تواند مدعی مالکیت ملک شود

دسته بندی : حقوقی | املاک
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و وقت بخیر
بنده مالک زمینی هستم و دارای قولنامه از زمینم هستم. فردی مدعی مالکیت زمین من شده و هیچگونه مدرکی و شاهدی هم ندارد. سوالم این بود که آیا اون فرد میتونه بنده رو مجبور ب خوردن سوگند کنه از راههای قانونی و حقوقی ؟
با تشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم در فرض سوال باید توجه داشت در صورتی که مدعی ( خواهان ) دلایلی برای اثبات ادعا نداشته باشد و طرف مقابل وی ادعایش را انکار کند ، مدعی میتواند درخواست سوگند شخص منکر را بخواهد تا ادعایش ثابت شود. مطابق ماده ٢٧٠ قانون آیین دادرسی مدنی در صورتی که صدور حکم دادگاه منوط به سوگند شرعی باشد، دادگاه به درخواست متقاضی ، قرار اتیان سوگند صادر خواهد اما وقتی سند و مدرکی خوانده دارد و اصالت آن محرز شود دادگاه به موضوع سوگند رسیدگی نمی کند