01 بهمن 1401

سند رسمی بنام مورث و ادعای مالکیت

دسته بندی : اسناد و املاک | الزام به اصلاح سند مالکیت
زهرا نادری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام. روز بخیر. پدرم در سال ۹۹ سند دفترچه ای ملک خود را پیدا نمی کرد، خواهرم وکالت گرفت و درخواست سند المثنی و تک برگ کرد ولی چند ماه بعد متاسفانه پدرم فوت کرد. چند ماه از فوت پدرم گذشت، یک روز برادرم به همان خواهر زنگ زد و گفت سند پیدا شده و اصرار کرد همین الان بیا اداره ثبت و درخواست خود را باطل کن و خواهرم هم این کار را کرد. معلوم شد که همان برادرم سند ملک پدرم را برداشته بوده ولی از همه پنهان کرده بود و دروغ گفته بود! خودش میگفت چون من سرقفلی یک مغازه در این ملک را خریدم و کل ملک یک سند دارد، این سند باید پیش من باشد!! بارها به او گفتیم که این ملک بجز تو ۶ مالک دیگر هم دارد و باید سند را پس بدهی تا برای سند تک برگ اقدام کنیم ولی به صراحت گفته که اصلا" سند را به شما نمی‌دهم! تصرف سند ملک مشاع چه حکمی دارد؟! ما چه کار باید بکنیم؟ ظاهرا" این سند را گرو برداشته تا ما را مجبور کند کارهایی که خودش می‌خواهد را انجام بدهیم، بخصوص در مورد حق مالکیت مغازه اش . همین امروز براش اظهارنامه فرستادیم ولی مطمئنم فایده ای نداره. لطفا" راهنمایی کنید ما چه کار کنیم؟ ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام کاربر گرامی چنانچه بردار شما سند را گرو نگه داشته باشد مشکلی در بحث مالکیت شما ایجاد نمی کند با ارایه گواهی حصر وراثت به اداره ثبت میتوانید رونوشت سند را بخواهید ولی چنانچه نسبت به ملک ادعایی داشت و حاضر به تقسیم ترکه نشد می توانید از طریق دادگاه دادخواست تقسیم ترکه اقدام نمایید موید باشید