05 بهمن 1401

دعوا علیه صادرکننده چک

دسته بندی : تجاری | چک-سفته-برات
نازنین نبی زاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
شوهرم چکهای بنده را در بازار خرج کرده و همچنین
خودش نیز پشت امضا هستند ، شاکی طبق نظریه
داوری اقدام بطرح دعوی نموده که در رای نیز شوهرم
قبول کرده که بدهی خودش هست و داور نیز به صراحت در رای قید کرده است ، و طبق همان رای حکم علیه شوهرم صادر و به زندان رفته است
و در زندان اعسار داده است و دادگاه بدوی اعسار را پذیرفته است، سوال من از اساتید اینه که آیا پس از قطعی شدن اعسار ،شاکی میتواند دوباره از من بعنوان
صاحب چک آن مبلغ را پرخواست کند ؟ یا فقط میتواند از شوهرم که بدهی را طبق رای داوری قبول کرده ، و در همین خصوص‌ اعسار نیز داده ،دریافت کند؟
و در ضمن درهمین خصوص از بنده نیز شکایت کرده بودند و فکر کنم حکم جلبم را نیز گرفته اند
آیا با قبول اعسار همسرم نسبت به کل بدهی ،
باز میتوانند از من درخواست کنند ؟
و جلب من منتفی میشود یا خیر ؟
ممنون میشم اساتید راهنمایی کنن

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام وقت بخیر در خصوص چک به دلیل وصف تجریدی علاوه بر ظهر نویس صادرکننده نیز مسئول میباشد پس ایشان علاوه بر همسرتان ،بعنوان صادرکننده میتوانند وجه را از شما نیز بخواهند و اعسار همسرتان ارتباطی با شما ندارد شما بعنوان صادرکننده اگر اموالی ندارید باید خود دادخواست اعسار دهید تا پس از پذیرش اعسار از حبس در امان باشید چون بموقع دادخواست اعسار مطرح نکردید وحکم جلب علیه شما صادر شده برای جلوگیری از حبس نیاز به سپردن وثیقه تا پذیرش اعسار دارید