05 شهریور 1400

شبهه درتعلق فرزند درزمان غیبت همسراول وزوجیت باهمسردوم

دسته بندی : خانواده | سایر دعاوی
اعظم عسگری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام

یه نفری هست که پدرش در رفت و آمد بوده و از یه جایی هم دیگه نبوده
مادرش این بین طلاق میگیره و با مرد دیگه ای ازدواج میکنه که حتی قبل از طلاق و اون اواخری که شوهرش کلا نبوده (زندان بوده) با این همسر دوم زندگی رو شروع کرده بود
بعدا از همسر دوم هم جدا میشه و بعد از جداییشون، همسر دوم فوت میکنه
ثبتا و قانونا این بچه فرزند همسر اول مادرشه
اما خودش بنا بر دلایلی (مثل شباهتی که به اون آقا داره و به پدر خودش نه/ اینکه مادرش حتی قبل از طلاق از پدرش هم با این مرد مدتی علنا زندگی رو شروع کرد و ارتباط داشته/اینکه مادرش ۱۲ سال بچه دار نمیشد و یکهو ایشون رو باردار شد) فکر میکنه ممکنه پدرش همسر دوم مادرش باشه

الان چنین چیزیو میشه براش اقدامی کرد؟
اگر بچه ی همسر دوم باشه، برای مادرش بد نمیشه که ثابت میشه اون تایم شوهرش یک نفر دیگه بوده ولی بچه از یکی دیگست؟
و اینکه چطور باید اقدام کنه، میتونه بی سر و صدا بخواد نبش قبر بشه و از اونی که فوت شده دی ان ای بگیرن و از این هم بگیرن تا ثابت بشه؟ یا سر و صدا میشه و همه رو خبر دار میکنن مثل مادرش یا خانواده اون آقا
با توجه به اینکه اون آقا گویا جداگانه زن و بچه هم داشته و خودش پنج شیش سال پیش فوت شده، قطعا اموالش به خانوادش رسیده و پخش شده اما این دوستمون میخواد اگر چنین چیزی ثابت بشه بتونه ارثش رو بگیره با توجه به اینکه خب اون آقا وضع مالی خوبی داشته.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام باتوجه به اینکه برفرض سوال و عمل از طریق اثبات نسب و آزمایشهای دی ان ای و دیگر موارد علم پزشکی نسب شما به شوهر دوم اثبات شده حال ی نکته ای اینجا هست اگر زمان حدوث جنین در زمانی بوده که مادر شما در عقد شوهر اول بوده زنا محسوب میشود و طبق ماده۸۸۴ ق م ولدالزنا از پدر و مادر و اقوام آنان ارث نمی برد فرض دوم در زمان بعد از طلاق بوده و دوران محرمیت شوهر دوم اقدام اثبات نسب مطرح کنید