06 بهمن 1401

فسخ وکالت در فروش ملک

دسته بندی : حقوقی | وکالت
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام و عرض ادب

احتراما می خواستم از حضورتون در یک مورد قانونی مشورت بگیرم به این مضمون:

همسر بنده مالک ۴دانگ از ۶دانگ، یک ملک کلنگی هستند
یک سری اختلافات بین من و همسرم، باعث شد که ایشون وکالت سهم خود را به پدرشان بدهند،
و الان پشیمان شده و می خواهند سهم خود را به نام فرزند 11ساله ی ما بکند

اما پدرشان منکر سهم ایشان از ملک شده و می گویند تو سهمی نداری

با توجه به این شرایط می خواستم از شما راهنمایی بگیرم که چطور سهم همسرم به نام پسرم بشود
با سپاس

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی اگرهمسر شما در وکالتی که به پدرش داده است حق عزل خود را سلب و اسقاط کرده باشد و به پدرش اختيار داده كه مورد وكالت را به خود يا به ديگری و به هر مبلغی كه صلاح ميداند منتقل سازد، و یا ضمن عقد لازم دیگری شرط عدم عزل وکیل را گذاشته باشد و مدت وکالت هنوز تمام نشده باشد امکان بر هم زدن معامله وجود ندارد ،و ملکی که بنام پدرشان شده بعد از فوت پدر ایشان به وراث پدر منتقل میشود . اما در اصل وکالت یک عقد جایز است و اگر وکالت بلا عزل و یا موارد مذکور در فوق درج نشده باشد میتواند همسر شما آن را بصورت یکطرفه فسخ نماید .چرا که در وکالت فروش، فروشنده هنگام فروش، سند را به نام خریدار نمی ‌زند‌ و خریدار هیچ‌ گونه مالکیتی نسبت به ملک ندارد اما به خریدار وکالت می ‌دهد که خودش کارهای مربوط به انتقال سند را انجام دهد. موفق و سربلند باشید