06 شهریور 1400

مالکیت معنوی تولید محتوا

دسته بندی : تجاری | سایر دعاوی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام، بنده سوالی پرسیده بودم که پاسخش را دریافت کردم، اما فراموش کردم که بپرسم آیا این پاسخ برای زمانی که آموزش هایی که دیده ام خارجی باشند تفاوتی ندارد؟ یعنی طبق قوانین کشور های خارجی هم این جواب صدق میکند یا قوانین دیگر کشور ها متفاوت است؟(پرسش بنده:سوالی درباره حقوق مالکیت معنوی محتوا دارم، اگر در یک محتوای آموزشی مطالبی توضیح داده شده باشند که عمده آن مطالب مخصوص فرد تولید کننده نباشد و مطالبی عمومی را در قالب آموزش جمع آوری کرده باشد و فردی به طور غیرقانونی به آن آموزش ها دسترسی پیدا کرده و آن مطالب را فراگیرد آیا استفاده از آن مطالب هم تحت حقوق مالکیت معنوی برای شخص تولید کننده آن محتوای آموزشی را دارد یا خیر؟ برای مثال فرض کنید شخصی نحوه استفاده از ادوات موسیقی را در قالب محتوای آموزشی طراحی کرده و حقوق آن محتوا برایش محفوظ باشد، حال اگر فردی به طور غیرقانونی به این آموزش ها دسترسی یابد به جز اینکه باعث نقض حقوق تولید کننده شده است آیا استفاده از آن آموزش هایی که از این راه به دست آورده هم غیر قانونی است؟ یعنی آن فرد که مثلا طرز استفاده از ادوات موسیقی را آموخته نباید دیگر با آن وسایل کار کند؟(توجه داشته باشید که آن آموزش ها جنبه عمومی دارند و مختص به یک فرد نیستند اما شخصی آنها را در قالب آموزش جمع آوری کرده و حقوق آن آموزش ها هم برای آن شخص محفوظ است اما آیا در این صورت آن آموزش های عمومی هم برای شخص تولید کننده محتوا حقوقی در پی خواهد داشت یا به دلیل عمومی بودن شخص تولید کننده نمی‌تواند ادعایی در رابطه با مالکیت بر آن داشته باشد؟)پاسخ شما:باسلام،صرف دسترسي به محتواي آموزشي از طريق غير قانوني جرم محسوب ميشود لكن استفاده از مهارت آموزش ديده جرم تلقي نميشود و عنوان مجرمانه اي براي آن تعريف نشده است)

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم چون سوال قبلی توسط یکی از همکاران پاسخ داده شده باید ادامه سوال را از همان وکیل سوال کنید به این منظور در هنگام انتخاب گزینه وکیل قسمت انتخاب توسط خودم را تایید کنید و از لیست وکلا ، همان وکیل پاسخگو را انتخاب و ادامه سوال را ارسال نمایید