15 بهمن 1401

الزام به تمکین و پرداخت نفقه

دسته بندی : خانواده | الزام به تمکین
لیلا اردستانی رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و خسته نباشید
همسر اینجانب در مورخه ۷ آذر ۱۴۰۰ ترک منزل نموده و ۲ دی ۱۴۰۰ درخواست نفقه نموده‌اند
اینجانب در تاریخ ۲۱ آذر اظهار نامه درخواست بازگشت به منزل و در ۱۴ دی ۱۴۰۰ درخواست عدم تمکین نموده ام که هر دو پرونده تمکین و نفقه توامان گردید
اکنون حکم صادره عدم تمکین ایشان را تایید نموده و الزام به تمکین مینماید اما همچنان بنده را از تاریخ ۲ دی ۱۴۰۰ ملزم به پرداخت نفقه نموده اند
آیا با وجود عدم حضور ایشان در منزل و تایید حکم عدم تمکین باز هم تعیین نفقه جاریه برای این مدت زمان ترک منزل صحیح است؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام خدمت شما کاربر گرامی طبق قانون وقتی خانمی تمکین نکند نفقه هم به ایشان تعلق نمیگیرد بنابراین اگر شما حکم الزام به تمکین گرفتید و خانم حاضر به تمکین نیست نفقه هم به ایشان تعلق نمیگیرد و در مورد نفقه گذشته هم اگر اثبات کنید خانم تمکین نکرده نفقه گذشته تعلق نمیگیرد