17 بهمن 1401

امکان انتقال ملک توسط ولی قهری وجود دارد؟

دسته بندی : ارث و امور حسبی | حجر
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید .من خانومی ۲۸ ساله هستم ک همسرم ۶ ماهه فوت شدن یک دختر یک ساله دارم .جد پدریش زنده هس و من اطمینانی بهشون ندارم .این چن مدت خیلی اذیتم کردن و میگن باید از اموال شوهرم یه خونه بخرم برای دخترم و به نامش بزنم و در دادگاه یا در ثبت اسناد رسمی هر رو تعهد بدیم ک هیچ کدوم دخل و تصرفی در اموال دخترم نداشته باشیم .میخواستم بدونم از اونجایی ک پدر شوهرم ولی قهری محسوب میشه میتونه بعد از اینکه خونه خریدم برای دخترم خونه رو به نام خودش یا کسی دیگه بزنه و مال دخترم حیف و میل بشه لطفا راهنمایم کنید ممنونم

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز با سلام و احترام؛ مستحضر باشید ولی قهری در صورت معامله اموال صغیر و نقل و انتقالات ان میبایست به طور کامل مصلحت و غبطه فرزند صغیر را لحاظ داشته و انرا رعایت کند در غیر اینصورت اگر ولی قهری خارج از حدود اختیارات و غبطه و مصلحت مولی علیه(فرزند صغیر)معامله ای ب ضرر ایشان و بنفع خود انجام دهد مثلا مال تحت مالکیت صغیر را ب خود منتقل کند بنحویکه هدف انتفاع خودش باشد و نه مصلحت فرزند این معامله حتی در صورت وقوع از جانب اقارب فرزند از جمله مادر در دادگاه قابل ابطال هست.بنابر این میتوانید در صورت وقوع چنین موردی بعنوان مادر فرزندتان دعوای ابطال معامله را با دادخواست مطرح نمایید. مویدباشید