19 بهمن 1401

برخورداری از حقوق مستمری مادر پس از فوت

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | مستمری
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر.
مادرم فرهنگی بازنشسته بودن که فوت کردن (بیمه خدمات کشوری)
۲ دختر مجرد غیرشاغل هستیم، با مادر زندگی میکردیم.
پدر و مادر چند سالی هست از هم جداشدند.
میتونیم حقوق مادر رو دریافت کنیم؟
آیا حقوق مادر کامل به صورت تساوی بین دو دختر تقسیم میشود یا نصف حقوق مادر بین دو دختر تقسیم میشود؟
در صورتی که یکی از دختران ازدواج کند سهم حقوق به نفع صندوق بازنشستگی کشوری ضبط میشود یا به اون یکی دختر پرداخت میشود؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی بیمه مادر شما در قانون تامین اجتماعی با قانون استخدام کشوری فرق میکند ، و نصف حقوق مادر به دو خواهر به نسبت مساوی میرسد و در صورت ازدواج خواهر دیگر یابه دلیل فوت یا از دست دادن شرایط، اگر سهم او قطع شود، آن سهم به نفع صندوق بازنشستگی کشوری ضبط شده و در نتیجه، به بقیه وراث(شما ) نمی رسد. زیرا درقانون استخدام کشوری سهم بازماندگان از حقوق مادر بعد از فوت در قانون استخدام کشوری مساوی بوده است ، اما اگر مادر، به سبب انجام وظیفه فوت گردد که در این حالت، تمام متوسط حقوق وی به وارث او (یعنی هر دو ی شما )خواهد رسید. موفق و سربلند باشید