ضمانت از متهم پرونده و دستور توقیف خودرو و حساب بانکی ضامن

دسته بندی : حقوقی | رفع اثر از اموال توقیفی غیر منقول
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
من ضامن پرونده ای شدم که الان برام توقیف خودرو و حساب بانکی امده اگر بخوام کسی رو که ضامن شدم تحویل بدم مراحل ان چطوری میباشد و کجا تحویل بدم
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود.. کاربر محترم؛ هر چند که توضیح ندادید که ضمانت اعلامی در پرونده کیفری بوده و یا حقوقی.. در هرحال چنانچه ظرف یک ماه پس از ابلاغ واقعی به ضامن مهلت داده می شود تا متهم را نزد مرجع قضایی حاضر کند، اگر وثیقه گذار نتواند متهم را در این مدت نزد مقام قضایی حاضر ننماید، وثیـقه و یا وجه الکفاله حسب مورد ضبـط می گردد.. در موارد زیر دسـتور ضبط وثیـقه وثیقه گذار صادر می ک گردد؛ ۱- امکان وصول مبلغ وثیقه از بیمه میسر نباشد. ۲- محکوم علیه حاضر نشود یا وثیقه گذار او را حاضر نکند. ۳- عذر موجهی وجود نداشته باشد. با توجه به ماده 235 متهم یا وثیقه گذار می تواند ظرف مدت 10 روز از تاریخ ضبط وثیقه توسط دادستان یا ضبط وثیقه در دادگاه کیفری 2 اعتراض خود را در موارد زیر اعلام کند: ۱- هرگاه مدعی شوند در اخذ و یا ضبط وثیقه مقررات مربوط رعایت نشده است. ۲- هرگاه مدعی شوند متهم در موعد مقرر حاضر شده یا او را حاضر کرده ‏اند یا شخص ثالثی متهم را حاضر کرده است. ۳- هرگاه مدعی شوند به جهات مذکور در ماده (178) این قانون، متهم نتوانسته حاضر شود یا کفیل و وثیقه ‏گذار به یکی از آن جهات نتوانسته اند متهم را حاضر کنند. ۴- هرگاه وثیقه‌گذار مدعی شود تسلیم متهم، به علت فوت او در مهلت مقرر ممکن نبوده است.. در صورتی که بعد از صـدور ضبط وثیقه توسط دادستان تا قبل از تمام شدن عملیات اجرایی ضبط، متهم حاضر شود و یا وثیقه گذار او را حاضر کند، دادستان باز هم وثیقه را ضبط خواهد کرد، اما نه تمام آن را ، بلکه حداکثر تا یک چهارم وثیـقه ضبط می شود. # در غیر موارد مذکور، جهت کسب بررسی بیشتر و ارائه راهکار لازم،، از طریق مشاوره تلفنی اقدام نمایید..