18 شهریور 1400

تکلیف ضمانت نامه در صورت عدم انجام تعهد چیست ؟

دسته بندی : تجاری | سایر دعاوی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
بنده مدیر عامل یک شرکت بازرگانی هستم که در این سال های اخیر نتوانستیم فعالیتی داشته باشیم، در سال ۹۶ یک پروژه خرید از یکی از پتروشیمی های خصوصی گرفتیم با موضوع تامین قطعات شیر الات از یک برند فرانسوی امریکایی.بابت این کار قراردادی امضا نشده است، ما پیش فاکتور دادیم و پیش فاکتور ما تایید شد، بابت این کار در برابر ضمانت نامه بانکی( سال ۹۶ ۲۲۰ میلیون ضمانت نامه دادیم) حدود ۳۶ هزار یورو در کشور امارات دریافت کردیم.ان زمان تحریمی وجود نداشت، با توجه به خرابکاری شرکت رقیب ما سازنده متوجه شد این جنس برای ایرانه و پرونده را کلا مختومه اعلام کرد و ما نتوانستیم جنس را تحویل پتروشیمی دهیم تا این تاریخ ضمانت نامه ما را ضبط نکردند و میگویند ما ارزمان ( ۳۶ هزار یورو ) را میخواهیم ، حقیقتا این پول هم با توجه به مشکلات این شرکت در خارج هزینه شد. و اعلام کردیم سازنده ارز را پس نداده است.چندین نامه زدیم که با توجه به تحریم میتوانیم نفشه کالا را از شما بگیریم و تولید داخل کنیم، الان یک اظهار نامه ارسال کردند که تا ده روز اگر ارز را پس ندهید اقدام قانونی میکنیم.
لطفا راهنمایی بفرمایید.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم صدور ضمانت نامه بانکی اگر به ریال باشد و مدت دار دو راه وجود دارد ۱-اعلام کتبی به بانک و متعهد له برای ضبط ضمانت نامه و برداشت وجه الزمان ۲- اگر مدت تمام شده و بانک تمدید نکرده عملا ضمانت نامه باطل است که در این حالت متعهد له دستش به پول نخواهد رسید بهرحال اگر تلفنی موضوع را بررسی کنیم مشاوره موثر تر خواهد بود