ازدواج دختـر بدون اذن و اجازه پدر

دسته بندی : خانواده | اذن در ازدواج
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام دختر هستم 21 سالمه از کرمان با پسری 27 ساله از گرگان آشنا شدم، شغلش موزیسین هست و خونه و ماشین نداره ولی ماشین رو میتونه تهیه کنه و توانایی اجاره خونه رو داره. خانواده من بشدت بخاطر راه دور و خونه و ماشین و همچنین شغلش مخالفن. خواستم بدونم راه ازدواج بدون اذن پدر در این شرایط چی هست؟ ممنون میشم کمکم کنید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ طبق ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی؛ نکاح دختر باکره اگر چه به سن بلوغ رسیده باشد، موقوف به اجازه‌ی پدر یا جد پدری اوست و هر گاه پدر یا جد پدری، بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند، اجازه‌ی او ساقط و در این صورت دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آن‌ها قرار داده شده، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید. حالیه شما می‌توانید با طرح دادخواست و معرفی کامل مردی که می‌خواهید با او ازدواج کنید، درخواست رسـیدگی و صدور حکم بر تجویز ازدواج را بنمایید.. پس از اخذ اجازه دادگاه خانواده، با مراجعه به دفتر ازدواج نسبت به ثبت ازدواج خود اقدام کنید. در قانون قدیم دادگاه ۱۵ روز به پدر مهلت می‌داد تا به دادگاه بیاید و دلیل خود را بگوید، اما در قانون جدید این مهلت برداشته شده است.