صدور چک و خسارت تأخیـر در تأدیه

دسته بندی : تجاری | چک-سفته-برات
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام سال 96پسرم یک فقره چک به یک نفر داده به مبلغ 10 میلیون تومان تا سال 98 به تناوب 8 میلیون تومان داده و از سال 98 تاکنون 2 میلیون تومان مانده طرف رفته شکایت کرده و پسر من محکوم شده ولی طرف شکایتش را پیگیری نکرده امروز برای دریافت چک به شاکی مراجعه کردم میگه 31 میلیون تومان بدین تا چک را بدهم من می خواهم بدانم با توجه به تورم سود آن دوسال بابت 10 میلیون و این دو سال اخیر بابت 2 میلیون تومان این مبلغ مطالبه ایشان می شود؟ البته ایشون با منت گفتند در دادگاه قبول می کنم که 8 میلیون گرفتم. آیا الان ادامه شکایت به نفع ماست یا صلح با مبلغ 31 میلیون. که البته وقتی گفتیم نداریم گفت قسطی بدین طی 10 ماه ماه باید 40 میلیون بدهید.. آیا دادگاه این مبلغ را برای دو میلیون یا اگر منکر شود بابت 10 میلیون از ما می گیرد؟؟ لطفا راهنمایی کنید من می خواهم چک پسرم را بگیرم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ با توجه به توضیحات شما، به چند نکته اشاره می نمایم؛ ۱- از آنجاییکه چک و سفته جزو اسناد تجاری لازم الاجرا می باشند، بنابر این صادر کنتده آن در مقابل دارنده چک مسئول پرداخت می باشد.. ۲- در صورت غیابی بودن و یا باقی ماندن مهلت اعتراض،، می توانید به دادنامه صادره اعتراض نمایید و مدارک و مستندات پرداخت ۸ میلیون از چک را نیز ضمیمه و اثبات نمایید.. ۳- کل مبلغ چک، به همراه خسارت تأخیر و تأدیه چک، تا امروز ۲۷ میلیون شده، نه ۳۱ میلیون.. # در صورت لزوم جهت بررسی بیشتر و ارائه راهکار و راهنمایی لازم، با هماهنگی از طریق مشاوره تلفنی اقدام نمایید..