26 اسفند 1401

عدم پرداخت حق بیمه کارگر توسط کارفرما

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | مطالبه حقوق ومزایا
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید پسر بنده چند روز پیش متاسفانه آپاندیسش عود کرد مجبور به عمل شدیم. وکار فرما هم که حق بیمه اون ماه رو پرداخت نکرده بود مجبور شدیم تمام مخارج عمل رو ازاد پرداخت کنیم میتونیم از کارفرما بابت پرداخت نکردن حق بیمه شکایت کرد؟ با چه عنوانی باید شکایت کرد

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی مطابق ماده ۱۴۸ قانون کار و ماده ۳۶ قانون تأمین اجتماعی هر کار فرمایی موظف است کارگران را بیمه کند و حق بیمه آنان را نیز پرداخت کند . شما باید عنوان دعوی خود را الزام به پرداخت حق بیمه کارگر توسط کارفرما و بعلاوه مطالبه کلیه خسارات وارده و هزینه های دادرسی را عنوان کنید چرا که عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما باعث جبران خسارات موجب ضمانت اجرای کیفری و جریمه نقدی می شود که طبق ماده 36 قانون تامین اجتماعی ؛در صورتی که کارفرما از کسر حق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند، شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود. تأخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم‌ پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود . سلامت و سربلند باشید