27 شهریور 1400

توقیف حساب مادر جهت واریز وجه زوج

دسته بندی : خانواده | مهریه
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر،1- قبلا خونه دوطبقه ۶۰ متری با پدرم داشتم بعدطبقه بالا که ما بودیم دادیم اجاره و رفتیم جای دیگه اجاره نشینی، خانمم حدود چندماه بود که از اداره ثبت مهریه اش اجرا گذاشته بود و ماهی یکچهارم از حقوقم به کارتش انتقال داده میشد بعد که خونمون هردوطبقه بفروش رفت چون خانمم حسابهامو مسدود کرده بود مجبور شدم پول خرید خونمو به کارت مادرم انتقال دادم، اون خونه قولنامه ای بود، الان خانمم از هفته پیش از اداره ثبت مهریه رو لغو کرده و رفته از دادگاه درخواست داده چون اداره ثبت تو یه برگه نوشته اموالی برای توقیف یافت نشد، آیا دادگاه میتونه اون خونه ای که فروختم پولشو که به کارت مادرم انتقال دادم برای مهریه توقیف کنه یا میشه بگم اون یه خونه جزء مستثنیات دین بوده و الان با پولش دنبال خرید خونه هستم؟2- خانمم خیلی ناراحته ومیگه اگه تا فردا پول خونه رو به حساب من یا خودت یا دختر ۸ ساله ام واریز نکنی یا درخواست طلاق میدم یا از دادگاه بابت مهریه حکم جلبتو میگیرم، به نظر شما اگه مادرمو ببرم بانک و پول خونه رو به حساب دخترم که یه حساب براش باز کنم و از کارت مادرم به حساب دخترم انتقال بدم و اسم خودمو درافتتاح حساب ننویسم،آیا خانمم میتونه این حساب دخترمو بابت مهریه توقیف کنه؟ یا از مسئول بانک بخواد چون مادرشه پول دخترمو که ۳۰۰ میلیونه بهش بدن؟ این سوال دومی مهمتره ممنون میشم الان جواب بدید.

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم درصورت اثبات که شما ملکی را داشته و ان را فروخته باشید میتوانید در دفاع از خود عنوان نمایید بعلت بدهی ناچیزی مثلا۲۰ میلیون تومن به شخصی مجبور به فروش تنها ملک خود شده اید و مابقی را جهت خرید ملک کوچکتر به حساب مادر واریز نموده اید وبعلت مسدود بودن حساب خود به حساب مادر واریز نموده اید و چون جزو مستثنیات دین میباشد نمیتواند توقیف نماید حا راه دوم که فرمودید اگر انتقال به حساب دختر هم شود چون گردش حساب با معاملات فروش منزل شما انجام گرفته باشد به قصد فرار از پرداخت دین محکوم میشوید پس بهتر از در حساب مادر باشد .جهت راهنمایی مطلوبتر میتوانید از مشاوره تلفنی استفاده تا پرونده بیشتر بررسی شود