28 شهریور 1400

الزام به تعهد طبق قرارداد

دسته بندی : حقوقی | املاک
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

یک اپارتمان در شهر ارومیه فروختیم و در موعد مقرر در قرار داد مورد معامله رو تسلیم خریدار کردیم و ایشون هم از اون روز در حل استفاده از آپارتمان هست

برای تنظیم سند مبلغ 50 میلیون نگه داشته شده که الان با توجه به مشکلات ثبتی ، نتوانستیم در موعد مقرر برای تنظیم سند اقدام کنیم

حال خریدار قصد عودت آپارتمان رو داره . ما میگیم طبق قیمت روز و کارشناسی شده و منصفانه میتونیم برگشت بدیم ولی خریدار با قیمت چند صد میلیون بالاتر از قیمت واقعی منطقه درخواست عودت داره

در قرارداد هم صراحتا نوشته شده مورد معامله شامل افزایش قیمت نمیشه ... حالا سؤالم اینه اگه عودت اتفاق بیفته با چه قیمتی محاسبه خواهد شد ؟؟

مطلب بعدی اینکه ما خود آپارتمان رو در زمان مشخص شده در قرارداد تحویل دادیم ...
تو قرارداد در بخش * شرایط تسلیم مورد معامله * نوشته شده اگر مورد معامله به جهت عاملی غیر از قوه قاهره قابلیت انتقال نداشته باشه فروشنده ثمن معامله به اضافه مبلغ پنجاه میلیونی باید ب خریدار بده ... الان سوال اینه با توجه به اینکه مورد معامله تسلیم خریدار شده و فقط سندش باقی مونده آیا این بند شامل ما میشه ؟؟؟

و اگر شامل ما میشه ، قرارداد هم باطل است یا عقد همچنان پابرجاست ...

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم باتوجه به قرارداد خریدار نمیتوانید بغیر از توافق نسبت به مفاد قرارداد مبلغ بیشتری از شما تقاضا نماید اگر زمان بیش از ۲ سال از تعهد شما گذشته باشد بعلت افت ارزش مبلغ نهایتا اپارتمان به نرخ روز محاسبه میشود که اگر بتوانید دفاع خوبی انجام دهید فقط طبق قرارداد و مفاد ان عمل خواهد شد