04 خرداد 1401

الزام به تمکین و توقیف اموال جهت مهـریه

دسته بندی : خانواده | الزام به تمکین
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام بنده یه راننده اسنپ هستم که به خونه اجاره ای هم دارم به خاطر مشکلات پیش آمده از همسرم میخام جدا بشم آیا ایشون خونه و یا ماشین رو میتونن از من بگیرن به عنوان مهریه یا خیر در ضمن ایشون حدودا یک ماه هست که خونه رو ترک کردن اما تا این لحظه نه شکایتی برای بنده بابت مهریه اومده اما به صورت لفظی درخواست شده. آیا بنده با مطرح کردن عدم تمکین میتونم مهریه هم نپردازم یا باید همه مال و اموالم را بدم بره و در آخر مستثنیات دین یعنی چی؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ اولا؛ شما می توانید اظهارنامه ای، مبنی بر الزام به تمکین برای همسرتان ارسال نمایید و در صورت عدم تمکین، دادخواست الزام به تمکین بطرفیت وی ثبت و مطـرح نمایید.. دوما؛ همسرتان می تواند با مطاابه مهـریه ، اموال منقول و غیرمنقول بنام شما را توقیف نماید،، ولی یک منزل متعارف با شخصیت شما جهت زندگی از مستثنیان دین بوده و اصـولا توقیف نمی گردد.. مضاف بر این؛ در صورتیکه خودروی شما نیز، صـرفا شغل و تنـها منبع درآمد شما بوده باشد، جزو مستثیات دین محسوب گردیده و قابلیت توقیف را ندارد..