دادخواست الزام به تنظیم سند

دسته بندی : حقوقی | الزام به تنظیم سند رسمی ملک
ارغوان اصغری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام،شخصی یک بیع زمین به من فروخته ومن الزام به تنظیم سند وتحویلم مبیع مطرح کردم واگر در دادخواست الزام به تنظیم سند وتحویل مبیعی که من مطرح کردم،مشخص بشه عرصه مندرج دربیع متعلق به فروشنده نیست اما پلاک ثبتی مندرج دربیع متعلق به فروشنده هست،و فروشنده هم حالا زده زیرش میگه اصلابهت نفروختم وبه عنوان مالک پلاک ثبتی معامله رو تایید نمی‌کنم ومالک عرصه هم میگه منم بیع رو تاییدنمی‌کنم دراینجا بیع من باطله میشه اگردرست گفته باشم!(سوالم اینکه)اگربیع من باطل بشه باتاییدنکردن فروشنده به عنوان مالک پلاک ثبتی وتاییدنکردن بیع توسط مالک واقعی عرصه(آیا من باید برم یک دادخواست مجزا ثبت کنم باعنوان مطالبه ثمن بیع که به فروشنده پرداختم؟یا درهمین دادخواست الزام به تنظیم سندوتحویلم مبیع که بطرفیت فروشنده ثبت کردم پس ازباطل یا غیرنافذ شدن بیع ام،فروشنده بایدثمن مندرج در بیع رو بهم مسترد کنه؟(سوال دو)دربیع ام قید شده ثمن را نقدا به فروشنده پرداختم اما مدرکی دال براثبات ندارم آیا با ثبت دادخواست جدید استراد ثمن قراردادی بایدبا رسید بانکی ثابت کنم پرداختم ثمن رو؟وگرنه نمیتونم ثمن روبگیرم از فروشنده؟سپاس.۲س مهم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

کاربرگرامی با دادخواست الزام به تنظیم شما دادخواست استعلام میکنه که اگر پلاک ثبتی به نام فروشنده باشه به نام سند زده بشه.واگر ملک به نام ایشان نباشد شما در دادخواست جداگانه باید اقدام به ابطال معامله ودریافت ثمن معامله کنید .وثمن معامله نیز به نرخ روز وتوسط کارشناس مشخص میشه.