09 خرداد 1401

مطالبه نفقه فرزند از پدر

دسته بندی : خانواده | نفقه
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

من پدر و مادر ۱۷ ساله از هم جدا شدن ۲۳ سالمه و دخترم پدرم لج داره با خانواده مادرم و وضع مالی خیلی خوبی هم داره ولی از سر لجاجت بهمم میگه ک از عمد برای من کوتاهی میکنه میخوام بدونم میتونم برای حق و حقوقم شکایت کنم ؟و بر اساس دارایی پدر نفقه تعیین میشه با نه؟ و برای امور دیگه هم میتونم ازشون در خواست مالی کنم یا فقط در حد خرج و مخارج ماهیانه امکانش هست ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ طبق قانون تا زمانی که ازدواج نکـرده و بیکار باشید، میتوانید از پدرتان مطالبه نفقه نمایید.. حال می توانید با ثبت دادخواست مطالبه نفقه بطرفیت پدر در دفاترخدمات قضایی جهت رسیدگی در دادگاه، اقدام نمایید تا با ارجاع موضوع به کارشناس دادگستری، میزان نفـقه تعیین و برآورد گردیده و حکم بر محکومیت پدر به پرداخت نفقه صادر گردد.. در نهایت امر پس از صدور اجرایبه؛ اگر با استنکاف پدر روبه رو شدید، می توانید بخشی از حقوق ایشان را نیز در قبال مطالبه ناشی از نفقه، توقیف نمایید.. # در صورت لزوم جهت راهنمایی بیشتر پیرامون نحوه طرح و تنظیم و توقیف اموال قبل از رسـیدگی، از طریق مشاوره تلفنی اقدام نمایید..