09 خرداد 1401

محجوریت مورث و استفاده از ضعف نفس وی در انتقال اموال

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام، پدر من جانباز اعصاب و روان ۳۰ درصد بود که سال ۱۳۹۹ فوت شدند. الان متوجه شدیم مادرم سه ماه قبل از فوت پدر، منزل و خودرو ایشان را به نام خودش زده، حقوق پدرم هم کامل به مادرم پرداخت میشه و تمام معوقات حقوق مثل ماده ۳۸ ایثارگری نیز به مادرم پرداخت می‌شود و ایشان متاسفانه حتی یک ریال به ورثه کمک نمی‌کند و هر وقت بحث خونه و ماشین و ... مطرح میکنیم میگه حق خودم هست و به ورثه واقعا ظلم شده، ما فقط اسم فرزند جانباز بودن را یدک میکشیم اما تمام مزایا مال مادرم هست که حتی در طول زندگی پدر هیچ توجهی به پدرم نداشتند. آیا با توجه به مشکل اعصاب و روان میتونیم خانه پدر را به دلیل محجوریت برگردانیم؟ ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ با توجه به توضیحات مطروحه؛؛ شما و سایر وراث می توانید با ثبت دادخواست در دفاتر خدمات قضایی، مبنی بر ابطال سند انتقال اموال حسب مورد، بلحاظ عدم اهلیت مورث در انعقاد عقود در دادگاه مطرح نمایید نا به استناد مدارک بالینی و بیماری مورث و نداشتن اراده قانونی در اداره اموال بلحاظ وجود محجوریت، موضـوع امر حسب مورد جهت بررسی مدارک و تشخیص فقدان اهلیت در اداره اموال، به پزشکی قانونی ارجاع و در صورت احراز وجود حجر در زمان انعقاد عقود و انتقال اموال، نهایتا حکم مقتضی در خصوص ابطال عقـود و اسناد، صادر می گردد.. # پیشنهاد می گردد بلحاظ تخصصی بودن موضوع مطروحه، جهت بررسی بیشتر و ارائه راهنمایی و راهکار لازم از طریق مشاوره تلفنی اقدام نمایید..