11 خرداد 1401

ظهرنویسی چک و محکومیت تضامنی

دسته بندی : تجاری | چک-سفته-برات
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
چکی در وجه من صادر شده بود، بنده پشت چک را 2 امضا کرده و واگذار کردم به دیگری. دارنده بر علیه منم به عنوان ظهرنویس محکومیت غیابی گرفته.
چک از بندرعباس صادر شده و تهران برگشت خورده است.
لازم بذکر است چک بعد از 46 روز برگشت خورده است.
اگر واخواهی بدم محکومیت نسبت بمن رفع میشه؟؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ اصولا ظهرنویسی اسناد تجاری اعم از چک، سفته و برات دارای مسئولیت تضامنی بوده، بدین نحو که ظهرنویس با اتفاق صادر کننده چک، دارای مسئولیت تضامنی در پرداخت می باشند،، فلـذا جنابعالی بعنوان ظهرنویس، به همراه صادر کنتده چک، مسئولیت پرداخت در قبال دارنده چک را دارید و واخواهی شما به هیچ عنـوان، رافع مسئولیت شما نخواهد کرد.. و خواهان می تواتد پس از صدور حکم قطعی نسبت به وصول مبلغ چک به همراه خسارات تأخیر در تأدبه و هزینه های دادرسی با صدور اجرایبه، علیه هر یک از شما بطور مستقل جهت وصول اقدام نماید..