16 خرداد 1401

حضانت دختر بعد از 9 سالگی و ازدواج مجدد مادر

دسته بندی : خانواده | حضانت
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام ، میدانم که در صورتی که حضانت دختر با مادر باشد اگر مادر ازدواج کند حضانت به پدر تعلق می گیرد ، این قانون فقط مربوط به قبل از هفت سالگی دختر است یا بعد از نه سالگی راهم شامل می شود؟ یعنی بعد از نه سالگی که دختر خودش انتخاب می کند کنار چه کسی زندگی کند آیا اگر مادرش ازدواج مجدد کند دیگر نمی تواند او را انتخاب کند و به اجبار باید پیش پدرش زندگی کند؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ به موجب ماده ۱۱۷۰ قانون مدنی؛ درصورتی‌که مادر در مدتی که حضانت با اوست، ازدواج کند، حق حضانت با پدر خواهد بود. قبل از تصویب قانون حمایت از خانواده مصوب۱۳۹۲ براساس این مقرره قانونی ازدواج مجدد مادر در مدتی که حضانت با او بود، یکی از موارد سلب حضانت از وی تلقی می‌گردید؛ اما با تصویب ماده ۴۵ قانون جدید حمایت از خانواده در این خصوص تغییراتی ایجاد شد. به موجب ماده مذکور رعایت غبطه و مصلحت کودکان و نوجوانان در کلیه تصمیمات دادگاه‌ها و مقامات اجرائی الزامی است؛ بنابراین به موجب ماده مذکور اگر نیاز مبرم طفل به مادر و لزوم تربیت شایسته وی از نظر اخلاقی و روانی باقی بودن حضانت فرزند را با مادر (پس از ازدواج مجدد مادر) اقتضاء نماید، باید ماده ۴۵ قانون حمایت از خانواده را برماده ۱۱۷۰ قانون مدنی دارای اولویت دانست. در غیر اینصورت با ازدواج مادر حق حضانت از او سلب می‌شود. در مواردی که پدر فوت کرده باشد، ازدواج دوباره مادر حق حضانت را از وی سلب نمی‌کند.