الزام به تنظیم سند رسمی

دسته بندی : حقوقی | الزام به تنظیم سند
علی تیرالوند یوسفی
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام. ملکی را از دو نفر خریداری کرده ایم فروشنده و خریدار برای انتقال سند بنام خریدار و پرداخت چک الباقی معامله مشروط به سند در تاریخ مشخص در دفترخانه متعهد شده ایم. فروشنده به ما اطلاع می دهد که مقدمات تنظیم سند آماده نیست و از حضور در دفترخانه امتناع می کند و ذاتا علتی به حضور نیست .
تخلف فروشنده محرز است؟
بعد از آماده شدن سند مبلغ اضافی تر مقدار چک باقیمانده مطالبه می کند آیا تاخیر متوجه خریدار است؟
آیا فروشنده معامله را میتواند بعلت عدم وصول چک فسخ کند؟
آیا می‌توان مبلغ اضافی را پرداخت و سند تنظیم کرد و سپس دادخواست استرداد مبلغ اضافی داد؟

پاسخ کارآموز وکالت :

در خصوص سوال فوق شما می بایست در تاریخ مشخش شده در دفترخانه حضور می یافتید و در صورت عدم حضور فروشنده به هر دلیل درخواست صدور گواهی عدم حضور می نمودید نه اینکه به صرف اظهار فروشنده از حضور در دفترخانه خوداری میکردید . لذا شما ابتدا اظهار نامه ای به فروشنده بفرستید و در آن موعدی جهت حضور مجدد در دفترخانه تعیین نمایید و در صورت عدم حضور با اخذ گواهی عدم حضور دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی به دادگاه حقو قی تقدیم نمایید موفق باشید