01 خرداد 1402

معاملات ارز دیجیتال

دسته بندی : جرایم سایبری | اعتراض به رای مراجع اختصاصی غیر دولتی
مهرناز قیاسی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام...وقت بخیر
یکبار سوال ریگان بود جواب گرفتم...دفعه ۲حدود ۲۰تومن پزداخت کردم ولی اصن جواب نگرفتم و سوال ثبت نشد..باوجود چندبار تلاش...برای همین با شماره جدید آمدم
در خصوص معامله ارز دیجیتال
۱.سقف برداشت سرمایه در صرافی ایرانی روزانه ۳۰۰میلیون هست..اگر روزانه این مبلغ وارد حسابی بشه که میانگین کتر مبلغ ذکر شده باشه آیا امکان داره که بانک پیگیری خصوصی کنه و احتمال پولشویی بزنن با وجود اینکه ارز دیجیتال ممنوع و جرم نیست...شنیدم که چنین اتفاقی افتاده
۲.همگی پرداخت ها در نوبینکس در بستر شاپرک انجام میشه..امکانش هست که از شما ه حساب ما که در نوبیتکس هست سو استفاده بشه...فقط شماره حساب ثبته
ممنون از پیگیریتون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام از این که پاسخ سوال شما با تاخیر داده شد عذر خواهی میکنم . با عنایت به این‌که معامله ارزهای دیجیتال بر اساس مقررات بانک مرکزی و تصویب‌نامه شماره 58144/ت 55637 هـ مورخ 6/5/1398 هیأت وزیران در مبادلات داخلی رسمیت ندارد بنابراین این که قانون به این نوع معاملات رسمیت داده باشد خیر چنین موضوعیی تایید نشده است وفق مستندات مورد اشاره ولی در خصوص این امر که امکان توقیف پول شما تحت عنوان پولشویی وجود دارد بله پاسخ شما مثبت است ✓ استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری‌شده (ارز دیجیتال) به عنوان یک فعالیت صنعتی و با اخذ مجوز از وزارت صمت مجاز خواهد بود. ✓ استفاده از رمز ارزها صرفاً با قبول مسئولیت ریسک از سوی متعاملان بوده و مشمول حمایت و ضمانت دولت و سیستم بانکی نمی شود ✓ مبادلات با ارز دیجیتال مجاز نیست ✓ استخراج ارز دیجیتال همچون سایر فعالیت های صنعتی، مشمول مالیات خواهد بود