08 خرداد 1402

به اجرا گذاشتن مهریه

دسته بندی : خانواده | مهریه
نازنین نبی زاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر برای اجرا گذاشتن مهریه چه اقداماتی لازم هست انجام بدم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام وقت بخیر گام اول( با در دست داشتن مدارک هویتی و سند نکاحیه اگر دسترسی به سند نکاحیه ندارید از دفترخانه رونوشت را تقاضا نمایید) مراجعه به دفتر ازدواجی است که عقد آنجا ثبت رسمی شده است و دادن درخواست صدور اجرائیه برای هر مقدار از مهریه. گام بعدی مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک ( اداره اجرای مهریه) است. در اینجا اولا میشود زوج را ممنوع الخروج کرد و ثانیا میتوان اموال او را درخواست توقیف داد و اگر اموالی(دارای سند رسمی) نباشد و مشخصات را ندانید اداره مذکور از مراجعه ذی صلاح استعلام میکند مثل راهور یا بانک. در صورتی که مال پیدا شود توقیف و ارزیابی و در ادامه به مزایده کذاشته میشود و اگر زوج معترض باشد مثل اینکه مستثنیات دین باشد حق اعتراض دارد. در نهایت اگر ظرف ۲ ماه مالی پیدا نشود و یا طرف ۶ ماه کار به نتیجه نرسد به درخواست زوجه یا وکیل او گواهی مبنی بر مراجعه به دادگاه صادر میشود.نکته اموال با سند عادی فقط از طریق دادگاه قابل پیگیری هستند