09 خرداد 1402

سهم الارث وراث طبقه اول

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
مصیب قادری چشمه گچی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.خسته نباشید.پدرم که فوت شده دوهمسر داشته یکی ازهمسرانشم که زن اول بودفوت شده ودرکل باخودم جمعا۶فرزند پسر و۴فرزند دختر که ۱۰ فرزند میشه هستیم که میخاستم بپرسم که میزان سهم مادرم که همسردومه و درغیدحیات
هم هست وخودم وبرادر م از منزل مسکونی به مساحت ۷۳۰ متر چه اندازه میشه واز همه مهمتر آیا هر دوهمسرپدرم هردو 1/8 ازارث سهم دارن وبقیه بین فرزندان تقسیم میشه یا هرکدام ۱/۸ سهم دارن ؟ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام اگر همسر اول زودتر از پدر شما فوت نموده باشد ارث نمی برد در غیر اینصورت اگر هر دو همسر بعد از فوت پدر زنده بوده اند و سپس فوت نموده اند یا یکی از آنها فوت نموده است ، یک هشتم مال و اموال به آنها می رسد که باید مابین خود به صورت مساوی تقسیم کنند. از طرفی ارث باقی مانده مابین فرزندان به صورت دو سهم پسر و یک سهم دختر تقسیم می گردد.