16 خرداد 1402

عدم بیمه کارگر از جانب کارفرما

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | مطالبه حقوق ومزایا
محمدعلی جهادی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

مرتضی:
سلام من 3 سال هست در شهرداری به عنوان حراست روزانه مشغول به کار هستم متاسفانه در این ایام فقط حداقل حقوق روزانه به من تعلق می گرفت با تاخیر چند ماه حقوق توسط شهرداری بدون هیچ گونه بیمه و مزایای دیگه به من وعده ی استخدام وکد پرسنلی بعد از گذشت 6 ماه به صورت قرارداد دایم دادن که متاسفانه بعد از 3 سال هنوز بنده رو استخدام و کدپرسنلی ندادن و بیمه نکردن آیا اگر در اداره کار شکایت کنم شهرداری ملزم به استخدام وصدور کد پرسنلی و بیمه برای من میشود یا توانایی اخراج بعد از 3سال من دارد ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام. چنانچه مشمول قانون کار باشید، ابتدا توجه داشته باشید که مطابق قانون کار، کارفرما ملزم به بیمه کارگر از همان روز شروع کار می باشد. لذا چنانچه شما بیمه نشده باشید می توانید از این ارگان شکایت کرده و نسبت به این امر احقاق حق کنید. از طرف دیگر شما به موجب یک قرارداد، مستخدم اون ارگان محسوب میشوید. و این قراردادها اصولا در بازه های زمانی 1 ماهه یا 3 ماهه تنظیم میشوند. اکنون اگر شما شکایت کنید، شهرداری در ظرف این بازه زمانی نمیتواند بدون عذر موجه شما را اخراج کند. اما میتواند از ادامه همکاری با شما صرف نظر نماید.