17 خرداد 1402

با امضای شرط تنصیف ایا اموال زوجه نیز بعد از طلاق نصف میشود

دسته بندی : خانواده | سایر دعاوی
علی تقوی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام امضای شرط تنصیف اموال توسط زوجه به این معنی است که بعد از طلاق اموال زوجه نیز نصف می شود؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام ودرودتنصیف دارای یکی ازشروط ضمن عقد است که در زمان جاری شدن صیغه ازدواج خانم و آقا آن را امضا می‌کنند. ماهیت این موضوع حمایت از خانم‌ها برای بعد از طلاق است. اگر از نظر حقوقی بخواهیم این شرط را بررسی کنیم باید بدانیم که اگر طلاق از جانب خانم باشد یا طلاق به صورت توافقی باشد این شرط محقق نمی‌شود. فقط در صورتی که طلاق از طرف آقا باشد این شرط به مرحله اجرا می‌رسد شرط تنصیف دارایی در طلاق توافقی به صورت پیش فرض وجود ندارد و حتی اگر زوجین شرط تنصیف اموال در زمان عقد را امضا کرده باشند، فقط زمانی این شرط عملی می شود که طلاق از طرف آقا باشد. برای اینکه شرط تنصیف دارایی در طلاق توافقی اجرا شود، زوجین باید در زمان امضای شرط قید کنند که شرط تنصیف دارایی در صورت وقوع طلاق توافقی هم اجرا می شود.اولین شرط محقق شدن شرایط تنصیف دارایی در طلاق این است که طلاق از طرف آقا باشد. در صورتی که خانم از آقا وکالتی داشته باشد که کارهای طلاق را پیش ببرد چون خانم وکیل و اقا موکل محسوب می‌شود پس باز هم این شرط اجرا می‌شود.طلاق به دلیل تخلف خانم در امور زناشویی نباشد. به این منظور که خانم تمکین خاص و عام را به صورت کامل انجام داده باشد در غیر این صورت نصف اموال بعد از طلاق به ایشان تعلق نمی‌گیرد. شرط بعدی که باید رعایت شود این است که فقط نصف اموال بعد از طلاق به خانم می‌رسد. امکان دارد که کمتر از نصف هم تقسیم شود ولی امکان تقسیم بیشتر از نصف اموال وجود ندارد.