19 خرداد 1402

قرارداد کارودریافت حقوق و مزایا ی قانونی وکیل حق بیمه

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | مطالبه حقوق ومزایا
طاهره حسنی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.من دو سال در یک شرکت کار کردم.عید تسویه کامل به همه داد..بعد عید گفت بیایید ما هم امدیم.حقوق فروردین و اردیبهشت را داد.بیمه فروردین را هم واریز کرد..حالا تازه اومده میگه بیا قرار داد فروردین ‌‌اردیبهشت و خرداد را امضا کن.
از اونجایی که دو ماه و نیم بدون قرار داد کار کردم.اگه امضا نکنم در شرایطی پول بیمه اردیبهشت را هم از حقوقم کم کرده میتواند منو اخراج کند.هیچ مشکل اخلاقی ندارم.
ایا اینا میتوانند بدون قرار داد کار کشند و هروقت خواستن بگن بفرمایید بروید.ایا بدون قرار داد در صورتی که مزایای قانونی و بیمه پرداخت شده رسمی تلقی نمیگردد؟
با تشکر.خیلی مهمه.چون داستان خیلی هاست.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام قرارداد کار با توجه به ماده 7قانون کار میتواند کتبی یا شفاهی باشدپس حتما نیاز نیست قرارداد کار بصورت کتبی امضا بشود تا احراز بشه شما اونجا کار کردید واریز حقوق به حساب شما دلالت بر کار کردن شما در اون بازه زمانی دارد.در مورد سوال شما مبنی بر اینکه بدون قرارداد کار کردید رسمی تلقی میگردد یا خیر ،قراردادبعد از عید برای شما شفاهی بوده وچون هردو طرف رضایت به ادامه کار داشته اید ولو اینکه قرارداد کتبی امضا نکردید به معنای تمدید قرارداد است .سوال دوم شما در مورد اخراج از کار بوده که در این خصوص ماده 27قانون کار اشاره دارد به موضوع اخراج کارگر ،که براساس آن کارفرما زمانی می‌تواند کارگر را اخراج کند که 1-کارگر از انجام وظایف محوله قصورکند2-یا آیین نامه های انظباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی نقض کند آن وقت کارفرما حق دارد تا با جلب موافقت شورای اسلامی کار ،مطالبات ،حقوق معوقه،وحق سنوات کارگر را به وی پرداخت کرده و قرارداد کار را فسخ کند و کارگر را اخراج کند در صورتی که اخراج از کار بدون دلیل باشد کارفرما تخلف کرده و برای کارگر حق طرح شکایت در اداره کار و امور اجتماعی ایجاد میشود.