11 تیر 1401

وصیت به موصی له و فوت موصی له قبل از موصی

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر
مادربزرگ پدری بنده وصیت نامه رسمی داشتند که طبق اون یک بخشی از مال شون و به پدرم داده بودن ولی پدرم 6 ماه زودتر از ایشون فوت کردن و ایشون هم چون در بستر بیماری بودن نتونستن وصیت نامه رو عوض کنن.
اون وصیت چون پدر من زودتر از مادرشون فوت کردند باطل میشه؟!

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ اصـولا از آنجاییکه که صرف وصیت کردن مادر بزرگ پدری برای انتقال مالکیت کفایت نمی کند و در واقع وصیت تملیکی یک عقد محسوب می‌شود که در آن طرف وصیت ( پدرتان) می‌توانست این عقد را بپذیرد یا آن را رد کند و باید این را دانست که اگر قبول پدرتان نسبت به وصیت، حتی قبل از فوت مادر بزرگ پدری بوده باشد، فایده‌ای ندارد.. چناتجه در ماده ۸۲۷ قانون مدنی بیان شده است که تملیک به موجب وصیت محقق نمی‌شود، مگـر با قبول موصی‌له پس از فوت موصی،، پدرتان باید در قید حیات بوده باشد تا بتواند پس از موصی، وصیت را قبـول کند و سپس مالکیت به وی انتقال یابد.. موارد دیگری نیز وجود دارند که نیاز به بررسی بوده و در این مقـوله کوتاه نمی گنجد.. در صورت تمایل جهت بررسی بیشتر و راهکار لازم، می توانید از طریق مشاوره تلفنی اقدام نمایید..