27 آذر 1401

انحصار وراثت و باج خواهی همسر یکی از وراث

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

در جستجوی وکیلی که در تهران به من کمک کند. / انحصاروراثت و باج خواهی همسر یکی از وراث
با درود بی پایان
برای رسیدگی به خرید سهم الارث منزل پدری ازوراث (۶ برادر و مادر) در سال ۱۳۸۷ من با وکالت رسمی که به برادرم دادم تا که نسبت به ان اقدام کند .
او سهم الارث پدری را از وراث و در حضور همه انها در یک توافق خانوادگی (نفری ۲۳ میلیون تومان ) خریده و پول ان را به حساب بانکی همه انها واریز کرد.
قرار بر این شد که بعد از ساخت همه آنها به محضر آمده و اسناد را امضا کنند.
سازمان ثبت بعد از ساخت طبقه اول و دوم را به نام ۶ نفراز وراث و هر نفر ۲ دانگ سند مالکیت صادر کرده است
در طی ۸ سال وراث بتدریج ۲ دانگی که به نامشان بوده به نام من در محضر واگذار کردند.
در سال ۱۳۹۶ یکی از وراث قبل از حضوردر محضر فوت می کند که هنوز سند ۲ دانگ به نام ایشان ( برادرم ) است
۴ دانگ دیگر آن به صورت سند رسمی تک برگ از ۱۳۹۹ به نام من می باشد .
حالا همسرایشان برای امضا خود و۴ فرزندش (ساکن اتریش) و حضور در محضرتقاضای ۲۰۰۰۰ یورو( باج ) می کند .
۱ - ایا دادگاه از ایشان تقاضای انحصار وراثت(همسر مرحومش) مبنی بروجود این ۲ دانگ بعنوان سند می کند.
در صورتی که در انحصار وراثت ایشان این دو دنگ قید نشده باشد به چه معنی می باشد.
۲ - ایا رسید بانکی واریز مبلغ سهم الارث به ۴ نفراز وراث و یا شهادت تمام وراث در دادگاه را میتوان بعنوان سند استناد کرد که همگی امادگی این کار را دارند .
۳ - در صورتی که نتوانم حق خود را دریافت کنم ایا می توان ایشان را ملزم به قسم خوردن در دادگاه به جان ۴ فرزندش کرد که سهم الارث خانه را همسرش دریافت نکرده است .
مدت انجام کار بطور متوسط چقدر است ؟
محمد از اتریش

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ در خصوص سئوالات مطروحه جنابعالی با توجه به توضیحات شما؛ ۱- اصـولا در گواهی انحصار وراثت، اموال و اسـناد قید نمی گردد و صـرفا نام متـوفی و اسامی وراث حین فوت و میزان سهم الارث آنها ذکر می گردد.. ۲- بدون شک رسـید بانکی واریزی از بابت واریز سهم الارث سایرین و شهادت شهود به عنوان سند فابلیت استناد را دارد.. ۳- در صورت وجود دلایل کافی جهت اثبات ادعا؛ اصـولا دیگـر نیازی به قسم نبـوده، مگـر اینکه به تقاضای خواهان بوده باشد که در اینصورت حسب درخواست اقدام می گردد.. مصاف اینـکه مدت زمان رسـیدگی قابل پیش بینی و اظهار نظر کارشناسانه نمی باشد.. در حالت کلی؛ موضـوع مطروحه شما نیاز به بررسـی و ارائه راهکارهای لازم دارد که در این مقـوله کوتاه نمی گنجد،، در صورت تمایل از طریق رزرو مشاوره تلفنی اقدام کنید تا راهنمایی کامل را دریافت نمایید.. موفق باشـید..