25 خرداد 1402

نحوه وصول طلب ممتاز از اموال فرد فوت شده

دسته بندی : ارث و امور حسبی | مطالبه سهم الارث
مجید زمان زاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر
برادرم الان ۵ ماهی براثر سرطان فوت شدن خانومش به هیچ صراطی راضی نمیشه
کلاسرمایه برادرم با بیمه عمر واموالش ۲میلیاردی نمیشه
بیمه عمر وحقوق تامین اجتماعی ویه سری وسایل مال کارش بودداره که حتی یه ماشین داره اونم اقساطی هستش که پردخت نشده وبرادرم ۳تاوام داره که اقساطش بایدپرداخت بشه
خانومش ۲۰۰سکه مهریه داره که شکایتش کرده واسه مطالبه که حدودا۶میلیاردی میشه الان اموال برادرم کفاف مهریه اش نمیشه و۲تابچه صغیر هم داره
اگه خانومش مهریه ازاموال برادرم برداره تکلیف وام وبدهیش واموالی برای دوتابچه صغیره ش چیه؟
مادرمم شکایت کرده واسه ترکه ومهرمموم ترک آیااین شکایت بجایی میرسه؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود خدمت شما ابتدائا مهریه به عنوان ممتاز بوده و پس از فوت زوج زوجه میتواند کل اموال وی را تا میزان مهریه به عنوان طلب ممتاز مطالبه و وصول نماید در صورت مازاد اموال از مهریه بر اساس قاعده ارث بری بین وارث تقسیم میگردد در فرض سوال به اول مهریه زوجه پرداخت و در صورت وجود اموال مازاد بین همسر متوفی و دو فرزند تقسیم میگردد